Skip to content

Geledingen

Of je nu jong of oud bent, bij ons is er plek voor iedereen in de KSA! We hebben zeven groepen voor alle leeftijden. Het begint allemaal met de Wantjes (5 jaar, 3de kleuterklas), daarna komen de Leeuwkes (6-8 jaar), de Stoere Sloebers (8-10 jaar), de Avontuurlijke Jongknapen (10-12 jaar), de Knapen (12-14 jaar), de Energieke Jonghernieuwers (14-16 jaar) en tot slot de Hernieuwers (16-19 jaar).

Wantjes


De wantjes zijn de allerjongsten in onze KSA, maar daarom nog niet de minst dappere! In 1 jaar leren de wantjes inlopen in de wereld van de KSA. Ze lachen, ravotten en spelen heel wat spelletjes en dit om de twee weken op zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u.

Leeuwkes


De leeuwkes staan er voor bekend de grootste kapoenen van de hoop te zijn. Maar je moet weten dat ze veel meer in hun mars hebben dan enkel gekke stoten! Twee jaar lang krijgen ze de kans te ontdekken hoe het is om een echte, volwaardige ksa’er te zijn. Ze spelen heel wat spelletjes, ze ravotten en maken zich vuil tot ze onherkenbaar zijn.

Om de twee weken is er op zondagvoormiddag van 9u tot 12u een vergadering gepland voor de leeuwkes. Ze gaan in november ook op weekend en in de zomervakantie gaan ze 7 dagen op kamp!

Sloebers


De sloebers zijn de kinderen die in het 3e of 4e leerjaar zitten (9 en 10 jaar). De vergaderingen voor deze groep gaan dit jaar door op een zondagnamiddag van 14u tot 17u, dit om de twee weken. Samen met de leiding proberen ze er een zo mooi mogelijke namiddag van te maken.

Door het jaar heen wordt er apart leiding gegeven aan de sloebers, maar soms trekken ze wel eens samen op met de leeuwkes, de jongste groep. Het zomerkamp van de sloebers duurt zeven dagen. In die week doen ze tal van activiteiten o.a. dagtocht, kampvuur, beektocht, … Wie in de sloebers zit, zal zich in ieder geval niet vervelen. Komen is de boodschap! 

Jongknapen


Onze leden van de jongknapen zitten in het vijfde en zesde leerjaar. Om de twee weken wordt er voor hen een vergadering georganiseerd van 9u tot 12u op zondagvoormiddag.

De jongknapen gaan 7 dagen op kamp. Daar gaan ze op dagtocht, spelen een bosspel of worden ze allemaal een verfmonster bij vuil spel!  

Knapen


De Knapen vertoeven in het 1e – 2e middelbaar. Om zich te kenmerken dragen ze een groen sjaaltje. Om de twee weken is er voor hen een activiteit voorzien op ‘t Zolderke. Dit jaar gaan hun vergaderingen door op zondagvoormiddag vanaf 9u tot 12u om de 2 weken. 

 Om de 2 jaar is er voor hen ook Gamel. Gamel vindt plaats in het weekend van 1 mei. Het is een samenkomst voor alle KSA’s uit Oost-Vlaanderen. De Knapen leren hoe ze een tent moeten opzetten, gaan op dagtocht en spelen spelletjes tegen/met andere KSA’s. Een legendarisch weekend!

Tijdens de laatste weken van juli is er dan uiteraard het grote kamp. Terwijl de jongere groepen 7 dagen op kamp gaan, vertrekken de Knapen samen met de Jonghernieuwers al 3 dagen vroeger. Hun kamp wordt gekenmerkt door 18-urenspel, 2-daagse en uiteraard : het grote kampvuur maken. 

Jonghernieuwers


De jonghernieuwers zijn 14 tot 16 jaar oud. Ze zitten in het derde en vierde middelbaar en zijn onze oudste leden die meegaan op kamp. Ze dragen een geel sjaaltje.

Om de twee jaar wordt er Joepie georganiseerd voor de jonghernieuwers.  Dit is een vierdaagse staptocht van 100 km, waar ze aan de hand van opdrachten wegbeschrijvingen krijgen om hun weg naar stad X verder te zetten. Joepie gaat door in de paasvakantie. 

Voor hen wordt er om de twee weken een vergadering georganiseerd. Deze gaat door op zondagnamiddag van 14u tot 17u. De jonghernieuwers gaan 10 dagen op kamp. Ze spelen een 18-urenspel, gaan op driedaagse, proeven eens hoe het is om leiding te geven door een middag leiding te geven aan onze jongste kadetjes en nog veel meer!

Hernieuwers


Onze hernieuwers zijn onze oudste leden. De leden zitten in het vijfde middelbaar, zesde middelbaar of eerste hoger dus ze zitten drie jaar in deze groep. De vergaderingen vinden om de twee weken plaats op zaterdagavond van 20u tot 22u30. Daarnaast organiseren de hernieuwers ook een fuif genaamd Boum Seau waarbij ze heel Deinze voorzien van heerlijke emmerkes cocktail.

In het begin van de zomervakantie gaan de hernieuwers een week op buitenlands kamp.